VAN VINTAGE SOUND TOT DE ULTIEME ROCKKLANK!

De BOSS Waza Amp Head is een robuuste 150-watt versterker die dezelfde innovatieve spirit meedraagt als die aan het begin van het rocktijdperk, tijdens de zoektocht naar de ideale rocksound. De Waza Amp Head en bijhorende cabinets zitten diepgeworteld in de langlopende geschiedenis van de ontwikkeling van rockversterkers. Ze bieden de originele sound van de aller eerste rock stack amp. Daarnaast hebben de BOSS-ingenieurs, in overeenstemming met de evolutie van wat de ideale rocksound vandaag is, ook hun eigen interpretatie aan de klank gegeven: de 'Waza Brown Sound'. Terwijl de Waza Amp Head geboren werd met het oog op historische innovatie, biedt hij ook expressiviteit: van vintageklank tot Waza Brown, met moderne uitbreidingsmogelijkheden én betrouwbaarheid. BOSS betreedt nieuw terrein binnen de versterkermarkt en biedt vandaag de ideale rocksound aan.

 • Overgeërfde spirit van historische bouwmeesters, aangevuld met BOSS Waza-vakmanschap resulteert in een 150-watt versterkertop met de ideale rocksound voor optredens en performances
 • Versterker-selectieknop voor variaties inzake amp-karakter: de legendarische rocksound bij de Internal-positie, de 'Waza Brown Sound' bij de Amplifier A-instelling via een voorgeïnstalleerde Tone Capsule, en nog een lege connector voor uitbreidingsmogelijkheden in de toekomst
 • Vier schakelbare kanalen (Clean, Crunch, Lead 1 en Lead 2) voor elk denkbaar versterkerkarakter
 • Opgebouwd als een 3-eenheden tellende rack-unit en weggewerkt in een speciale houten behuizing
 • Betrouwbare, onderhoudsvrije 150-watt solid-state power amp ontworpen met discrete circuits  
 • Viervoudige Power Control (1 W, 50 W, 100 W, Max) maakt krachtige lampendistortie mogelijk bij eender welk volume
 • Moderne uitbreidbaarheid voor verschillende situaties met EFX loops, line out met Air Feel-controlefunctie, voetschakelaar en nog veel meer
 • 4 x 12” en 2 x 12” bijpassende behuizingen beschikbaar, nauwgezet ontworpen voor maximale compatibiliteit

BOSS Waza Craftsmanship Leidt tot de Creatie van de Ultieme Rockversterker.

Vroeg in de jaren 1960 begon de evolutie van de elektrische gitaar de kunst te beïnvloeden. Een indrukwekkende reeks lampenversterkers voor gitaren creëerde het zalige overdrivegeluid dat bekend zou worden als de 'sound of rock'. De evolutie van die versterkers weerspiegelt de passie van meestervakmannen. In hun zoektocht naar een grootsere muzikale expressie, zouden die aan de wieg staan van de legendarische 'brown sound'. Het is diezelfde passie die de BOSS-ingenieurs inspireerde in hun streven naar die ideale rocksound. Hoewel het basis circuitdesign van versterkers niet zo veel veranderd is, zijn ingenieurs door de jaren heen wel blijven bijdragen aan de evolutie van die rocksound. Met toegewijd en nauwgezet vakmanschap gingen ze doorheen fase na fase van tweaken en tunen. Fast forward naar vandaag: het BOSS Waza Craftsmanship-team, dat zijn expertise al lang niet meer hoeft te bewijzen, stelt de nieuwe BOSS Waza Amp voor. De BOSS Waza Amp, met dat beproefde Waza Craftsmanship, draagt bij aan dat hele evolutieproces met de perfecte 'brown sound' voor de gepassioneerde artiesten van vandaag.

De Wijsheid van het Verleden Stuurt de Toekomst

De circuits van de vintage Marshall JTM 45 versterker waren gebaseerd op die van de populaire 1959 Fender “Tweed” Bassman 5F6A. Vandaag kennen we ze allebei als legendarische versterkers, met elk hun eigen unieke tonen. Naarmate de eerste generatie versterkers evolueerde, met nieuwe componenten of cosmetische veranderingen, doken er heel wat variaties op van die eerste versterkers. De Marshall versterker evolueerde naar 100-watt versterkertops zoals de “Plexi” De power lamp voor de Fender is de 6L6, maar om tegemoet te komen aan de vraag van muzikanten voor meer output, gebruikt de Marshall vier EL34’s met een parallel push-pull design. Het resultaat: het EL34-geluid groeide uiteindelijk uit tot de rocksound. Nagenoeg alle stack amps zijn afgeregeld en afgestemd op de basiscircuits van hun eerste voorvaders. Zo ook de nieuwe BOSS Waza Amp, die hiermee belooft dat erfgoed te eren en verder te zetten.

De Ideale Rocksound Blijft Evolueren

De toonaangevende hardrocksound van de jaren ’70 en ’80 staat bekend als de 'brown sound'. Wat is dan de 'Waza Brown Sound'? Bij het ontwikkelen van de nieuwe Waza Amp is BOSS erin geslaagd om die vlezige sustain van de rijke lamp-distortion te vatten én de speler tegelijkertijd een kraakheldere, dynamische response op zijn picking-nuances te geven. Daarnaast is het overschakelen naar een solide zuivere sound even makkelijk als het gitaarvolume omlaag draaien. De sustain van de leadsound klinkt exact hoe die moet klinken, en de elastische ritmesound scoort een zodanig hoge helderheid dat elke individuele noot van een aangeslagen akkoord te onderscheiden is. De dynamische geluidswijzigingen, die de individuele en emotionele picking-nuances van elke speler reflecteren, versterken de geluidsprésence in een groepopstelling. Om de Waza Brown Sound te creëren, investeerden de ingenieurs bij BOSS veel tijd en moeite in het vinden van de perfecte settingcombinaties. Zoals bijvoorbeeld het tweaken van het stroomvoltage en het experimenteren met verschillende configuraties van speakers en custom load boxes.

Onafgebroken Inventiviteit voor een Grotere Expressie

Dankzij hun elektronische innovaties en expertise, zijn de BOSS ingenieurs er met zeer gespecialiseerde fijne afstellingen in geslaagd om die perfecte brown sound te bereiken. Historisch gezien zijn er heel wat meesterwerken in versterkerset-ups geweest, met complexe overtoonwijzigingen door toevoeging van verschillende distortions in elke stage van serieel verbonden lampen. Door de balans van elke stage fijn bij te stellen, wordt de basisdistortion gecreëerd. Dat basisgeluid is echter nog niet expressief genoeg. Fijne afstellingen met de interactie van elke distortionstage, en vele andere factoren spelen daarbij een belangrijke rol. En er is nog meer. Door af te regelen in welke mate de interactieve factoren reageren op agressieve picking én door te controleren hoe de distortions van elke stage variëren terwijl het geluid aanhoudt, kan er pas een echt expressieve sound bekomen worden. De combinatie van de expertise van BOSS als het om distortion gaat, en die van Roland inzake Tube Logic, garandeert dat de 'Waza Brown Sound' niet alleen 'brown' klinkt, maar ook over een expressiviteit beschikt die 'brown' is.

Toewijding voor de 'Waza Musical Voice'

De luidspreker die gebruikt werd in de eerste Marshall stacks wordt nog vaak aangehaald als een van de best klinkende ooit. Ook al kan hij maar 20 watt aan, tijdens de ontwikkeling van de BOSS Waza Amp hebben we geleerd dat zijn soepele high end en helderheid nog steeds heel wat muzikanten aanspreekt. Na het testen van talloze andere luidsprekers besloot BOSS dat er geen speaker bestaat die beter geschikt is voor die brown sound dan die legendarische stack speaker. De beperkte kracht stelde de ingenieurs echter voor een kritiek probleem, zeker voor de 2 x 12” cabinet-configuratie. In hun streven naar perfectie, besloot BOSS uiteindelijk dat de geluidsdruk niet volstond. Dankzij de ervaring en innovatie van de legendarische BOSS R&D-afdeling, waren de Waza Craftsmanship ingenieurs wel in staat om een speaker met die originele jaren ’70 brown sound te ontwerpen, maar dan wel eentje met een capaciteit van 80 watt! De Waza cabinet komt in twee formaten: 4 x 12” en 2 x 12”. Die cabinets met gesloten rug zijn speciaal ontworpen voor de nieuwe speakers, en garanderen een sterk aanwezige sound, met een intense geluidsdruk en volle resonantie.

Nauwgezette Architectuur voor een Precieze Hardware Controle

Het power amp-gedeelte is opgetrokken uit een discrete solid-state versterker. Daarnaast zorgen twee stroomtransformatoren voor een stabiele 150 watt output (meer dan de 100 watt output van conventionele lampenversterkertops) terwijl ze de typische 4 x 12” cabinet impedantie van 16 ohms aansturen. Die capaciteit van 150 watt garandeert heel wat headroom, voor een zuivere sound. Het ongeëvenaarde design maakt het transformatorgedeelte ook uiterst warmtebestendig. Dat is het resultaat van alomvattende en rigoureuze ‘foltertests' door BOSS. In de Waza Amp zijn er twee transformatorgedeelten afzonderlijk toegewezen aan de voorversterker en de power amp. Een specifiek design dat toelaat om de interactie tussen de pre-amp en de power amp preciezer te controleren, wat resulteert in een heldere, meer levendige sound. Door het scheiden van de transformatoren is er ook geen onbedoelde link tussen de power amp en de pre-amp. Dat levert een drastische reductie inzake ruis op voor een versterker met deze uitgangscapaciteit, alsook een indrukwekkende toename van de geluidsprésence.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Beoordeling:

    

Roland WAZA-AMP HEAD

 • Merk: Roland
 • Model:WAZA-AMP HEAD
 • Beschikbaarheid:Op voorraad
 • € 2.799,00

 • Excl. BTW:€ 2.313,22