18-kanaals performancemixer met steptime-effecten, transport- en tempocontrole

De MX-1 Mix Performer verenigt je synthesizers, drummachines, loops, DAW-sporen en nog veel meer in één enkel voor performances geoptimaliseerd mixinstrument. Omdat hij elementen van zowel een mengtafel, controleoplossing, geluidsinterface als een stapsgewijs effectapparaat combineert, is de MX-1 ontworpen om het zenuwcentrum te vormen van je elektronische muziekopstelling. Het is een mixer waar je op kunt spelen - en nog zoveel meer.

 • 18-kanaals performancemixer met steptime-effecten, transport- en tempocontrole
 • Drie steptime-Beat-FX-types (Filter, Side Chain, Slicer) met knoppen in TR-stijl
 • Zes Master FX-soorten (48 variaties) met grote performance-controleknop
 • Beat FX en Master FX kunnen toegepast worden op eender welke input of alle inputs; Beat FX kan per kanaal gebruikt worden
 • Combimodus verandert ritmisch de Master FX door gebruik te maken van een step-sequencer
 • Vier AIRA Link usb-poorten ondersteunen audio, MIDI, sync en bus power (op Poort 3) voor AIRA-materiaal
 • Mix-modus stuurt zes analoge, één digitaal (stereo), vier AIRA (stereo) en twee PC-kanalen door de mixer en FX
 • Externe modus stuurt 18 kanalen van je DAW door de mixer en FX (alle ingangen linken door naar de DAW)
 • Control Surface-modus voor volledige DAW-controle via MIDI
 • DJ-stijl-cue-monitoring, snelle mutes en zes fader-curves per kanaal
 • Toon/Filter-knop bij elk kanaal met tien verschillende EQ's, filters en isolatoren
 • Transport- en tempocontrole met fine-, shuffle- en tap-tempo-functies
 • Bewaar instant volledige set-ups, inclusief alle FX-configuraties, en roep ze later terug op
 • Mix it up

  Met zes analoge ingangen, vier AIRA Link usb-poorten, digitale I/O, send & return-jacks én de mogelijkheid om 18 kanalen van en naar je DAW te streamen, verenigt de MX-1 een brede waaier muzikale bronnen en plaatst ze rechtstreeks onder je vingertoppen. Maar, hij is verre van een gewone mixer. De vloeiende, stevige volumeschuivers beschikken elk over zes verschillende volumecurves. Elk kanaal heeft een Tone/Filter-knop met tien filtertypes, EQ's en isolators. De mute-knoppen zijn snel en makkelijk toegankelijk. En, wanneer je met de led-verlichte faders werkt, zie je meteen hun positie en status: zélfs in donkere ruimtes. De DJ-hoofdtelefoon-cue-monitoring laat je vloeiend eender welke geluidsbron mixen op het moment dat je zelf bepaalt, of maakt het mogelijk om tracks ritmisch op de beat te droppen. Afzonderlijke hoofdtelefoon- en mastervolume-knoppen houden samen met vloeiende en heldere meters de volumeniveaus stevig onder controle. En alle instellingen - inclusief alle effectconfiguraties - kunnen bewaard en later terug opgeroepen worden voor directe toegang.

 • Dramatisch. Ritmisch. Bekom het gewenste effect

  Er bestaat geen twijfel over het feit dat effecten een erg belangrijke rol spelen in het creëren van een bepaalde atmosfeer, alsook je sound definiëren. De MX-1 integreert effecten op een opwindende nieuwe manier. Niet alleen klinken de effecten van MX-1 geweldig, ze zijn ook ontworpen om gemanipuleerd te worden en zijn ritmegevoelig; omdat de MX-1 zich bewust is van het gespeelde tempo én over een step-interface in TR-stijl beschikt. Naast een aux-send om externe effectapparaten te voeden, beschikt elk kanaal ook over zijn eigen Beat FX, die bestaat uit Filter, Side Chain en Slicer. Die effecten worden toegepast door gebruik te maken van de zestien step-sequencer-knoppen in TR-stijl, zoals die ook terug te vinden zijn op bekende drummachines van Roland. Zo kun je elk kanaal afzonderlijk filteren, ducken of slicen; waardoor er tal van coole ritmische variaties, polyritmes en allerlei complexe grooves kunnen ontstaan. Beat FX kan per kanaal instant aan- en uitgeschakeld worden, via afzonderlijke, duidelijk verlichte knoppen. Zes Master FX-soorten, elk met verschillende variaties, voorzien eender welk kanaal of alle kanalen samen van wat extra kruiding. De grote controleknop zorgt ervoor dat de effecten ook extreem speelbaar zijn. De Master FX-types kunnen zelfs met een step-sequencer op verschillende manieren gecombineerd worden, zodat er verbluffende geluidsbewegingen en verhakkelde intermezzo's gecreëerd kunnen worden. Wanneer je die hoort, ben je meteen verk(n)ocht!

 • Is gek op computers. Maar ook perfect solo inzetbaar

  Computers vervullen reeds een belangrijke rol bij muziekproductie, maar ze worden ook bij performances steeds voornamer. Toch kunnen ze niet altijd probleemloos met andere live-instrumenten ingezet worden, en vereisen ze hun eigen interface en controller. De MX-1 lost al die problemen in één klap op, omdat hij in drie verschillende modi kan opereren. In de Control Surface-modus, synchroniseert de MX-1 met je computer en functioneert hij als een hoogwaardige MIDI-controller voor je DAW. Heel cool. Maar het wordt nog interessanter... In de Mixer-modus kan de MX-1 alle verbonden geluidsbronnen mixen, inclusief alle analoge en digitale ingangen, je AIRA-materiaal en de geluidsuitgang van je computer. En, ook al is er een speciaal kanaal voorbehouden voor de stereo-uitgang van je computer, toch kun je ook computer-audio naar de usb-kanalen (1 tot 4) sturen, wanneer er geen apparaten verbonden zijn met de AIRA Link-usb-poorten. Hoe cool is dat? In de External-modus, kan de MX-1 al zijn ingangsbronnen rechtstreeks naar je DAW uitsturen, waardoor hij als een krachtige en kwalitatief hoogstaande audio-interface fungeert. Tegelijkertijd kan hij ook 18 kanalen van je DAW ontvangen én mixen via de faders. Zo kun je de opname-, clip triggering- en mixfuncties van je DAW samen gebruiken met de cue monitoring-, sync- en performance geoptimaliseerde effectenfuncties van de MX-1. Waanzinnige mogelijkheden. Denk even na over de nieuwe wereld die hierdoor open gaat! Ook al maakt de MX-1 het werken met een computer velen malen leuker, hij is ook zonder pc/mac probleemloos inzetbaar. Of je nu de volledige handmatige controle wilt over je DAW, of op zoek bent naar een op zich staand out-of-the-box productie- en performancetoestel: de MX-1 voelt zich overal thuis.

 • Maak verbinding. Link & synchroniseer

  De MX-1 is zo leuk om mee te spelen, dat je er geheid allerlei zaken mee zult willen verbinden. Vier individuele 1/4 jacks ondersteunen zo goed als eender welk instrument, en de stereo 1/8-inch jack is perfect voor smartphones, tablets en verschillende (muzikale) gadgets. Er zijn eveneens vier AIRA Link-usb-poorten voorzien om je AIRA-materiaal mee te verbinden: letterlijk plug & play. De AIRA Link-usb-poort beschikt over een automatische detectie en kan audio, MIDI en sync-signalen via één enkele usb-kabel verwerken. Een van de usb-poorten levert zelfs bus-stroom, om een compatibel AIRA-apparaat zoals de TB-3 Touch Bassline of de VT-3 Voice Transformer mee aan te drijven. AIRA Link voorkomt rommelige kabels, en maakt het opstellen snel en eenvoudig. De MX-1 is ook volledig tijdsbewust, en voorziet hands-on-controle van start, stop, tempo en timing. Synchroniseer een waaier muzikale apparaten via MIDI of door gebruik te maken van de AIRA Link. Controleer alles met de helder verlichte TR-stijl start/stop-knop, en grote tempoknop met fijne afstemming, shuffle-controle en tap-functies.

 • De mixer. Heruitgevonden als een instrument

  Ook al is de MX-1 stevig gebouwd, erg flexibel en extreem capabel; al die mix- en effectcontrolemogelijkheden zouden compleet nutteloos zijn, mochten ze verwarrend en hinderlijk zijn om te gebruiken. De manieren waarop mixing en het gebruik van effecten geïmplementeerd zitten in de MX-1, zijn clever en doordacht. Alles werkt snel, direct en intuïtief. En nog belangrijker: de MX-1 is muzikaal, en ontworpen om 'bespeeld' te worden. Zoals bij alle AIRA-materiaal, zijn er bij de MX-1 geen verwarrende menu's of diep verborgen functies die je werk- en speelproces onnodig vertragen.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Beoordeling:

    

Roland MX-1 MIX PERFORMER

 • Merk: Roland
 • Model:MX-1
 • Beschikbaarheid:Op voorraad
 • € 469,00

 • Excl. BTW:€ 387,60