De Nord Stage 3 Compact is de opvolger van de Nord Stage 2 EX 73 Compact en de vijfde generatie van de populaire Stage serie. Ten opzicht van zijn voorganger heeft deze Nord Stage 3 Compact meer geheugen voor de piano (1GB geheugen met de Nord Piano Library) en meer synthesizer sample geheugen (van 380 naar 480 MB). Daarnaast is de polyfonie verhoogt van 60 naar 120 polyfoon, is het display vervangen door een OLED scherm die ook goed leesbaar is bij veel tegenlicht en heeft men de Nord A1 Synth engine en Nord C2D engine toegevoegd. De 73 toets Nord Stage 3 Compact heeft net als zijn voorganger het semi gewogen Waterfall klavier met een bereik van E tot E, maar heeft nu net als zijn grotere broer echte drawbars! De nieuwe generatie van Nord Stage werkt intuïtiever dan ooit voor gebruik op het podium dankzij de twee super heldere OLED schermen, de ‘Seamless Transistion’ functie om ongemerkt de schakelen tussen programma’s en klanken, de uitgebreidere split functie met optionele crossfade, de toevoeging van de ‘Song List’ modus!


Piano, Orgel & Synth
De Nord Stage 3 heeft drie sound engines: Piano, Orgel en Synthesizer. Doordat deze drie secties los worden aangestuurd kunt u deze ook alle drie tegelijk (gelaagd) gebruiken! Per sectie heeft de Nord Stage 3 twee slots, waardoor u dus 2 piano’s, 2 orgels en 2 synths gelaagd kunt gebruiken voor, zoals Nord het noemt, ‘Massive Sonic Flexibility’!

Seamless transitions
De Nord Stage 3 beschikt over de automatische ‘Seamless Transitions’,oftewel het ongemerkt schakelen tussen verschillende klanken en programma’s tijdens het spelen

Song Modus
Nieuw op deze generatie Nord Stage is de ‘Sond Mode’. In deze modus kun je gemakkelijk een groep programma’s laden in een Song. Iedere Song kan tot 5 verschillende programma’s bevatten, welke vrij te kiezen zijn uit de bestaande programma’s. Vervolgens kunt u gemakkelijk de verschillende Songs in een Song List zetten, zodat alles voorbereid is voor uw optreden. En alles is te programmeren zonder tussenkomst van de computer!

Split functie met Crossfade
De Nord Stage 3 heeft een vernieuwde split functie waarbij je drie split punten op het klavier kunt instellen. Daarnaast is er ‘Split Point Crossfade’ functie, waarbij er de keuze is uit drie verschillende crossfade breedtes (Small, Large of Off), welke worden aangegeven met verschillende LED kleuren. Alles is in te stellen in de vernieuwde Split Point Editor welke duidelijk wordt weergegeven door het OLED scherm.

Program keuze middels pedaal
Nieuw op de Nord Stage 3 is de mogelijkheid om de programma’s te doorlopen (up/down) met een voetpedaal. Zodoende kun je gewoon doorspelen tijdens het schakelen tussen programma’s!

Piano
Het geheugen van de piano sectie is verdubbeld naar 2 GB, waardoor er meer variatie, meer polyfonie en nieuwe piano filters mogelijk zijn! Zo heeft de Nord Stage 3 een grote keuze aan piano’s, zoals vleugels, Upright piano’s, Elektrische Piano’s, Digitale Piano’s, een Clavinet en Harpsichord! De Nord Stage 3 Piano sectie heft daarnaast een nieuwe ‘Layer’ categorie met dynamische gelaagde patches! Nord staat al jaren bekend om haar vooruitstrevende sample technieken, waardoor de klanken erg realistisch zijn!

De fabrieksinstellingen van de Nord Stage 3 zijn natuurlijk al erg goed en gevarieerd, maar met behulp van de Nord Sound Manager kun je via de computer heel makkelijk sounds toevoegen en veranderen! De Nord Piano Library wordt vaak geüpdatet en kan ten alle tijden gratis worden gebruikt om nieuwe klanken te laden in de Nord Stage 3.

Optioneel kunt u gebruik maken van het Nord Triple pedaal waarmee u in staat bent om daadwerkelijk als een echte pianist(e) uit de ‘voeten’ te kunnen! Alle functies die u mag verwachten zijn van een dergelijk triple pedaal zijn aanwezig; half-pedaal functie, ‘release and catch’ technieken, Sustenuto functie en soft pedal functie. Zelfs de mechanische klank van het bedienen van de pedalen zijn niet vergeten!

Orgel
De Nord Stage 3 is voorzien van de laatste C2D Orgel simulaties, B3 Tonewheel klanken en Vintage Transistor orgels en twee nieuwe pijporgels! Je kunt ten alle tijden twee verschillende orgels tegelijk gebruiken, waarbij de geüpdatet ‘Vintage 122 Rotary’ luidspreker simulatie op beiden beschikbaar is!

B3 Tone-Wheel simulatie
De Nord Stage 3 Orgel sectie is voorzien van de Award Winning Nord C2D orgel inclusief de authentieke B3 Tone-Wheel simulatie met vier verschillende instellingen, zoals ‘Factory New Clean’ en ‘Leaky Old Vintage’.

Vintage Rotary Speaker
De Nord Stage 3 beschikt over de nieuwste generatie Vintage 122 Rotary Speaker simulatie met Slow, Fast en Stop modus en een ‘Drive’ aanpassing. De 122 Rotary Speaker is beschikbaar voor ieder Slot en kan ook gebruikt worden in de Piano en Synthesizer sectie!

Transistor en Pijp orgels
Verder is de orgel sectie gevuld met verschillende simulaties van transistor orgels uit de Jaren ’60, zoals de Vox Continental en Farfisa Compact en heeft Nord twee nieuwe pijp orgels toegevoegd aan de Nord Stage 3.

Drawbars ook op de Stage 3 Compact
Naast de grotere modellen is nu de Nord Stage 3 Compact ook voorzien van de drawbars! Dit in combinatie met het semi gewogen klavier en de optionele Half-Moon switch maakt de Nord Stage 3 Compact de ultieme beleving voor de echte orgel toetsenist!

Synthesizer
De Nord Stage 3 Synth sectie is opgebouwd met de Nord Lead A1 Synth Engine in combinatie met de Sample Playback en de mogelijkheid om alle Oscillator functies te zien op de duidelijke OLED schermen.

Powerful Smart Oscillator
De Nord Lead A1 Synth Engine staat bekend om zijn warme analoge-modeling en Smart Oscillator Configuraties waarmee geweldige klanken gemaakt kunnen worden. De Nord Stage 3's nieuwe oscillator section heft 5 oscillator categories: Classic, Wave, Formant, Sample en brand new Super Wave (S-wave).

Sample Playback
De Nord Stage 3 Synth section is naast de engines voorzien van de ‘Sample Playback’ mogelijkheden waarmee een ruime selectie aan samples uit de Nord Sample Library gebruikt kunnen worden. Al deze samples kunnen getweaked worden in de Lead A1 Synth Engine, waarna deze kunnen worden opgeslagen en overgezet naar de Nord Sample Editor.

Flexibele Filters
In de Synth sectie heb je de beschikking over zes veschillende filter types: Classic Transistor Ladder Filter (LP M), Low Pass 12 en 24, Band Pass, High Pass en een krachtige nieuwe gecombineerde Low Pass en Band Pass (LP+BP) Filter. De filter sectie heeft daarnaast een Filter Drive met drie settings en een te kiezen ‘keyboard tracking amount’ (1/3, 2/3 and full).

Synchroniseerbare LFO and Arpeggiator
Ten slotte heeft de Synth sectie een Arpeggiator en LFO die gemakkelijk gesynchroniseerd kunnen worden met de Stage 3 Master Clock voor perfecte timing met andere secties op de Nord Stage 3.

Effecten
The Nord Stage 3 Effecten sectie heeft een volledige nieuw Filter Effect, uitgebreidere morphable parameters, een betere Delay en afzonderlijke Reverb en Compressor voor ieder slot. Deze krachtige effecten sectie heeft een uitgebreide database hoge kwaliteit effecten die op ieder slot beschikbaar zijn!

Effect 1
Tremolo, 2 x Wahs, een Auto-Wah en een AutoPan.

Effect 2
2 x Phasers, 2 x Chorus, een Flanger en een Vibe effect.

Amp Sim/EQ/Filter
Authentieke JC, Twin en Small Speaker simulaties met aanpasbare Drive en Tube Drive simulaties. EQ 3-bands met ‘Sweepable’ mid. Een krachtige nieuwe Filter (LP24/HP24), met Cut-off en Resonance welke toepasbaar is op alles secties (Organ, Piano or Synth).

Delay
Zeer uitgebreide Delay met ‘morphable’ bediening voor Tempo, Feedback and Mix (Dry/Wet), Ping-Pong mode en Tap Tempo. Nieuw zijn drie feedback filters (HP/LP/BP) en een bediening voor de analoge modus.

Compressor
De compressor helpt u als toetsenist om het geheel onder controle te houden en een strakke mix af te leveren. De compressor is voor iedere slot afzonderlijk te gebruiken.

Reverb
De Nord Stage 3 beschikt over zes verschillende Reverbs (Hall 1+2, Stage 1+2, en Room 1+2) welke alleen aanpasbaar zijn. De reverb is toepasbaar per slot en heeft als nieuwigheid een Bright modus.

Master Clock
De Master Clock functie maaktr het u gemakkelijk om alle effecten, elementen, de arpeggiator en LFO te synchroniseren. Door gebruik te maken van de Master Clock zorgt u ervoor zij het geluid een kloppend geheel wordt zonder dat het een brei wordt. De Master Clock kan ook aangestuurd worden door een externe MIDI clock!

Externe Sectie
De Nord Stage 3 zou geen master keyboard zijn als deze niet de mogelijkheid had om externe apparaten aan te sturen! Zones, splits en layers worden van de externe apparatuur exact hetzelfde gebruikt als van de Nord Stage 3 zelf. Alle instellingen worden automatisch opgeslagen samen met een programma, zodat deze instellingen tijdens een live optreden real-time worden opgeroepen. De externe sectie kan ook worden gebruik om automatisch Bank en Program veranderingen door te sturen naar uw externe apparaten!

Specificaties:

 • Clavia Nord Stage 3 Compact Stage Piano
 • 73 toetsen (E - E) Stage piano met semi-gewogen waterfall-klavier
 • Piano sectie
  • 2GB geheugen met de Nord Piano Library
  • Sample-gebaseerde akoestische en elektrische piano's Geavanceerde String Resonance
  • Polyfonie: 120
  • Categoriën: Grand, Upright, Electric, Digital, Layer en Clav/Harpsichord
  • 4 Velocity Curves
  • Piano filters
  • Clavinet EQ
  • Soft Release
  • Dynamisch pedal-noise via het optionele Nord Triple pedal
  • Layer (Slot) Detune functie
  • 2-Part Multitimbral
 • Orgel sectie
  • Nord C2D B3 toonwiel simulatie
  • Vintage 122 Rotary Speaker simulatie
  • Natuurgetrouwe simulatie van klassieke Vox en Farfisa orgels
  • Twee pijp porgels
  • 9 Drawbars (Digitaal op HP76 en 88)
  • Drawbar Live modus (Alleen op Compact)
  • Percussie bediening
  • Vibrato / Chorus bediening
  • Twee drawbar presets per slot
  • 2-Part Multitimbral (2 manuals)
 • Synthesizer sectie
  • Nord Lead A1 Synth Engine met Sample Playback
  • OLED scherm voor oscillator sectie
  • 480MB uit de Nord sample Library
  • Alle samples aan te passen met Nord Sound Manager
  • Polyfonie: 34 voice
  • Oscillators: Classic, Wavetable (Wave), Formant, Super Wave (S-Wave) en Sample
  • Oscillator Configuraties: Pitch, Detune, Shape, Sync, Sine, Triangle, Square, Saw, Bell and Noise Mix, FM en Ring Mod
  • Classic Transistor Ladder Filter (LP M), 12 & 24 dB Low Pass, High Pass, Band Pass en gecombineerd Low Pass/Band Pass (LP+BP) filter
  • Filter Drive: Off, 1, 2 en 3
  • Filter Tracking: Off, 1/3, 2/3 en Full
  • Amplitude envelope (Attack, Decay, Sustain) met Velocity bediening
  • Modulation envelope (Attack, Decay, Sustain) met Velocity bediening
  • LFO met 5 waveforms/modi: Square, Triangle, Ramp Dn, Ramp Up en Sample & Hold
  • 400 (8x50) Synth Preset locaties met Synth Preset categoriën.
  • Arpeggiator (Up, Down, Up-Down and Random). Range: 1, 2, 3 of 4 octaves
  • LFO en Arpeggiator synchroniseerbaar met Master Clock
  • 3 Unison modes
  • 2-Part Multitimbral
 • Effecten
  • Effect 1: Ring Modulator, Tremolo, Auto Pan, Wah-Wah, AutoWah 1, Autowah 2
  • Effect 2: Flanger, Vibe, 2 Phasers, 2 Choruses
  • Delay met Tempo, Feedback en Mix (Dry/Wet) bediening, Ping Pong (stereo taps), Tap-Tempo, Feedback Filter (HP/LP/BP) en selecteerbare Analoog modus.
  • 3 types Speaker simulaties, JC, Twin en Small
  • Filter Mode (HP24/LP24) met Cut-off en Resonance controls
  • Tube amp simulatie met aanpasbare overdrive
  • 3-band Equalizer met sweepable mid. EQ ranges: 100 Hz, 200 Hz - 8 kHz and 4 kHz
  • Rotary Speaker: selecteerbare snelheid (Stop, Slow and Fast) en afzonderlijke overdrive
  • Extended Morphable Parameters - (Filter Resonance, Reverb Dry/Wet, Delay Feedback, Amp Drive)
  • Effect rates/tempokunnen gesynchroniseerd worden met de Master Clock
  • Compressor met Fast Modus
  • Reverb - 6 algorithms, elk met Bright Modus
 • Algemene functies
  • Master Level bediening
  • Wooden Pitch Stick
  • Modulatie wiel
  • 400 Programma's - 8 Banken met 10 Pagina's elk. Elke pagin heeft 5 Programma locaties
  • Song Modus - 8 Banken met 50 Songs, 5 Programma's per Song
  • 5 Live Buffers
  • 2 Individuele Slot Setups
  • 3 Morph bronnen (Modulatie wiel, Control Pedaal, Aftertouch)
  • Global Mono output
  • Programmeerbare Transpose +/- 6 semitones
  • Master Clock functionaliteit met handmatige, externe en tap-tempo bedeining
  • Interne Clock en MIDI clock
  • MIDI over USB functionaliteit
  • Level controls
  • Aftertouch
  • Tot 3 Split Punten (4 Keyboard Zones) met visuele LED indicatie tussen de zones
  • 3 Split Punten met crossfade opties: Large, Small of Off
  • Keyboard Zones editor modus
 • Aansluitingen:
  • CH1 – CH4 audio-uitgangen (4x 6.3 mm jack)
  • Hoofdtelefoonaansluiting (6.3 mm stereo-jack)
  • Monitoringang (3.5 mm stereo mini-jack)
  • Rotor Speed (6.3 mm jack)
  • Organ Swell (6.3 mm jack)
  • Control Pedal (6.3 mm jack)
  • Sustain Pedal (6.3 mm jack)
  • Programma Aanpassing Ingang (6.3 mm jack)
  • MIDI IN/OUT (5-pins DIN)
  • USB-B (to host)
  • IEC C14 Stroomkabel aansluiting
 • Inclusief:
  • Handleiding
  • Afdekhoes (alleen bij Nord Stage 3 HP76 en 88)
  • Sustain pedaal (alleen bij Nord Stage 3 HP76 en 88)
  • Stroomkabel
  • Nord Sample en Piano DVD's
  • USB Kabel
 • Gewicht: 10 kg
 • Afmetingen: 1070 mm (42"), 104 mm (4"), 302 mm (12")

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Beoordeling:

    

Clavia Nord Stage 3 Compact

 • Merk: Clavia Nord
 • Model:Clavia Nord Stage 3 Compact
 • Beschikbaarheid:Op voorraad
 • € 2.750,00

 • Excl. BTW:€ 2.272,73