Digitale percussie voor live performances en in de studio

Met de HandSonic HPD-20 tilt Roland zijn digitale percussie naar een nieuwe dimensie met een uniek instrument dat ideaal is voor percussionisten, drummers, dance-performers, componisten en producers. De HPD-20 bevat onze inmiddels legendarische SuperNATURAL-klankbron, krachtige multi-effecten en 850 gebruiksklare klanken in opperbeste Roland-kwaliteit en laat je toe je eigen geluiden van een USB-stick te importeren.

De in totaal 13 pads reageren uiterst gevoelig en expressief op je spel en kunnen voor het aansturen van zowel de interne klanken als externe MIDI-modules e.d. worden gebruikt. De pads van de HandSonic zijn op zich al een slimme toevoeging aan een computergebaseerde studio, omdat je er veel natuurlijkere drum- en percussiepartijen mee kunt opnemen dan met een klavier. Dat je hiermee tevens je softsynths kunt aansturen zal duidelijk zijn. Verder biedt de HPD-20 triggeringangen voor het toevoegen van een Roland-pad en een hihatcontroller. Zo wordt hij een compact drumstel!

 • Krachtig handpercussie-instrument voor livegebruik en studioproducties.
 • 850 gebruiksklare klanken, met o.m. percussie van over de hele wereld, melodische instrumenten, drums, geluiden voor electronica-beats enz.
 • De ongeëvenaarde SuperNATURAL-klankbron van Roland zorgt voor een adembenemende klankkwaliteit en expressiviteit.
 • Import van maximaal 500 klanken in het WAV-formaat van een USB-stick, die eveneens aan de pads kunnen worden toegewezen.
 • Uitgebreide editmogelijkheden om precies de gewenste geluiden te bereiken. Verder 3 aparte multi-effecten, “Ambience” (galm) en een EQ.
 • 13 pads van siliconerubber voor een ultra-accurate respons en de juiste “feel”.
 • Dynamische padtoewijzingen voor het afdempen, muten en wijzigen van de toonhoogte – het verschil met een akoestische conga of tabla wordt erg klein.
 • ROLL-knop, REALTIME MODIFY-regelaar en D-BEAM voor de beïnvloeding van de klanken met handbewegingen.
 • “Quick REC”-functie voor de snelle opname van nieuwe ideeën en grooves, die als WAV-bestanden naar een USB-stick kunnen worden weggeschreven.
 • Ingangen voor het aansluiten van een pad en een hihatcontroller van Roland (optie).
 • USB Computer-poort voor de audio/MIDI-communicatie met een DAW en/of virtuele instrumenten.
 • Ontdek de kracht van de Handsonic

  In tegenstelling tot andere pads is de HandSonic HPD-20 een erg gesofistikeerd handpercussie-instrument met een enorme expressiviteit. Hij is voorzien van 13 aanslaggevoelige pads van variërende afmetingen, die dankzij de cirkelvormige schikking ergonomisch bereikbaar zijn. Op die pads kun je slaan om de toegewezen klank aan te sturen, maar je kunt ze ook aanraken en/of indrukken om de klank van een andere pad te dempen, te muten of om er de toonhoogte van te wijzigen. De meeste technieken voor akoestische percussie worden op een authentieke manier ondersteund, wat ook voor de creatie van geluidstexturen voor elektronische dancemuziek en andere stijlen kan worden gebruikt. De twee grootste pads ondersteunen natuurlijke klankvariaties in functie van de plaats waar je erop slaat. Daarnaast kunnen de klanken met de ROLL-knop, de REALTIME MODIFY-regelaar en de indrukwekkende D-BEAM worden gebruikt. Deze laatste is perfect voor het toevoegen van een showelement aan je spel.

 • Supernatural!

  De HPD-20 wordt geleverd met 850 klanken, die je meteen kunt oproepen en bespelen. Naast een enorme keuze etnische percussiegeluiden van overal ter wereld vind je hier tevens melodische en orkestpercussie. Je kunt zelfs heuse drumkits oproepen en met de talrijke elektronische geluiden experimenteren en/of grooven. De combinatie van de SuperNATURAL-klankbron met de perfecte respons van de pads zorgt ervoor dat de HandSonic ongelooflijk expressief en realistisch kan worden bespeeld. De HPD-20 biedt 200 zogenaamde “kits” (klankgehelen) waarvan er 100 voorgeprogrammeerd zijn. De klanktoewijzingen kunnen echter voor alle kits worden gewijzigd.

 • Gebruik je eigen klanken

  Ondanks het grote aantal interne geluiden laat de HPD-20 toe om 500 bijkomende sounds in het WAV-formaat te importeren en via de pads te bespelen. Kopieer de gewenste sounds van je computer naar de USB-stick, sluit deze laatste op de HPD-20 aan, start de import – en wijs de klanken aan de gewenste kits toe. Je hoeft je niet eens te beperken tot korte “hits”: de geheugencapaciteit is voldoende voor 12 minuten, zodat je ook met grooves, riffs en andere fragmenten kunt werken. Na de import van je geluiden in de HPD-20 kun je ze uitvoerig editen en van de gewenste effecten voorzien.

 • Uitgebreide editing en dynamische multi-effecten

  De HPD-20 bevat een hele rits functies voor het programmeren van nieuwe klanken. De “instrumenten” van de User-kits kunnen helemaal naar je hand worden gezet (volume, toonhoogte, decay e.v.a.). Je kunt zelfs klanken stapelen en hetzij beide tegelijk aansturen of –in functie van de aanslagwaarde– tussen de twee heen en weer schakelen tijdens het spelen. De drie multi-effectblokken kunnen telkens één van de 25 algoritmes hanteren, waaronder chorus, echo, vervorming, een filter, een “bit crusher” voor een heerlijk trashy geluid enz. Met de REALTIME MODIFY-regelaar kun je tijdens het spelen zowel de toonhoogte als de effecten beïnvloeden. Voor het bijkleuren van de volledige kit (alle instrumenten) beschik je over een EQ.

 • ‘Quick REC’ en USB

  De “Quick REC”-functie komt van pas voor het vastleggen van te gekke ritmische figuren. Indien nodig, kun je tijdens de opname zelfs een metronoom gebruik – maar dat is niet verplicht. Dergelijke opnamen kun je naar een USB-stick exporteren door op de “Export”-functieknop te drukken. Indien nodig kun je, vóór de export, nog het niveau en andere aspecten wijzigen! Het gebruik van een USB-stick laat je verder toe de User-kits van de HPD-20 extern te archiveren. Via zijn USB Computer-poort kan de HPD-20 direct op een Mac- of Windows-computer worden aangesloten, wat handig is voor audio-opnames, maar ook voor het aansturen van virtuele instrumenten via MIDI kan worden gebruikt.

 • Triggeringangen en MIDI

  Hoewel de HPD-20 op zich al een hele percussiemond vol is, kun je er tevens externe apparaten mee verbinden. Op de TRIG IN-aansluiting kan, naar keuze, een Roland-pad (die met stokken kan worden bespeeld) of een basdrumtrigger worden aansloten. Daarnaast is er een aansluiting voor een hihat-trigger van Roland – met die twee opties beschik je dus over een super “traveller kit”! Verder biedt de HPD-20 een MIDI-in- en uitgang voor wie zijn V-Drums wilt uitbreiden of de interne klanken via een pad van de SPD-serie, een klavier e.d. wilt aansturen. De HandSonic kan zowel als klankmodule en als controller worden gebruikt.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Beoordeling:

    

Roland HANDSONIC HPD-20 DIGITAL HAND PERCUSSION

 • Merk: Roland
 • Model:HPD-20
 • Beschikbaarheid:Op voorraad
 • € 875,00

 • Excl. BTW:€ 723,14