Hammond XK-1C, misschien wel de meest compacte Hammond ooit.

In de tijd van het B3 orgel had men de plek van 4 muzikanten, een busje, en een aantal sterke roadies nodig om het authentieke Hammond + Leslie geluid live op het podium te kunnen krijgen. De XK-1c bied dezelfde pure Hammond klank maar dan in instrument van nog geen meter breed en minder dan 8 kilo zwaar. Dankzij de digitale technologie van de VASE-IIi engine en 80 jaar ervaring van Hammond klinkt de XK-1C zoals een Hammond hoort te klinken, inclusief transistor en pijporgelklanken. 


Leslie simulatie of the real deal


De XK-1c bied een zeer realistische Leslie simulatie, onmisbaar bij het Hammond geluid. Bovendien is het ook mogelijk om een echte Leslie aan te sluiten via de 8-pins connector aan de achterzijde van het instrument. Voor een extra rauwe klank kan bovendien de overdrive functie worden aangezet. 


Digitale technologie


Naast de Hammond sound bied de XK-1c ook prachtige VOX Continental en Farfisa simulaties en zelfs een Pijporgelklank waarbij de drawbars als registers opereren. Met behulp van de digitale klankopwekkingstechniek is het bovendien mogelijk om volledig naar eigen hand in te stellen en op te slaan. Er zijn 64 factory pre-sets en 64 user pre-sets aanwezig net als diverse effecten en een equalizer.


Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Beoordeling:

    

Hammond XK-1c

  • Merk: Hammond
  • Model:XK-1c
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • € 1.375,00

  • Excl. BTW:€ 1.136,36