ONGELIMITEERDE MOGELIJKHEDEN BINNEN EEN KLEINE OPPERVLAKTE

De ES-5 werd conceptueel gebaseerd op dezelfde features als die van het ES-8 vlaggenschip. De unit werd herleid tot de meest praktische en essentiële gebruiksopties die geschikt zijn voor typische gitaristen en bassisten. De ES-5 is drastisch in omvang gereduceerd om perfect te passen in kant-en-klare, standaard pedaalboards. De innoverende creativiteit en de pedaalboard-schakelingen die de ES-8 mogelijk maakt, zijn nu bereikbaar én betaalbaar gemaakt. Breid je board met slechts één eenheid uit, en voeg de ES-5 toe. Er zal een hele nieuwe wereld met muzikale expressiemogelijkheden opengaan. De ES-5 is niet zomaar een hulpmiddel! Het gebruik van effectpedalen zal voortaan nooit meer hetzelfde zijn.    

 • Programmeerbaar schakelsysteem met vijf loops
 • Analoog circuitdesign om de pure klank te beschermen
 • Ongekende routingflexibiliteit met de mogelijkheid om de routingvolgorde aan te passen en een parallelle effectketen te creëren
 • Externe controleparameters zoals delaytijd kunnen bij elke patch bewaard worden
 • Buffers kunnen individueel aan / uit geschakeld worden voor de input en output, en bij elke patch bewaard worden; niveauvariabiliteit van de output-buffer
 • Zeer betrouwbare voetschakelaars met de mogelijkheid om schakellawaai te muten
 • LCD-scherm met achtergrondverlichting toont gedetailleerde informatie in één oogopslag
 • 200 patch geheugens voorzien ongeziene mogelijkheden voor actieve, optredende muzikanten
 • Volledig naar wens toe te wijzen pedaalfuncties
 • Professionele bruikbaarheid en creativiteit in een compacte behuizing

 

Kleine Voetafdruk, Grote Vooruitgang binnen een Pedaalopstelling

De ES-5 is een krachtig en veelzijdig effectensysteem dat je de volledige controle over je pedaalboard geeft. Je begint met je pedalen aan de audio loops van de ES-5 te verbinden. Vervolgens activeer je de loops die nodig zijn om verschillende pedaalcombinaties te bekomen. De aan / uit status van elke loop en veel andere parameters kunnen per patch opgeslagen worden. Daardoor ben je in staat om ogenblikkelijk de sounds te veranderen, zonder dat je daarvoor eerst rond hoeft te dansen en individueel voor elk pedaal schakelaars dient te bedienen. Je gitaarklank wordt eveneens behouden, omdat de klank alleen maar door een effect stroomt wanneer dat effect nodig is bij een specifieke sound. Andere loop switchers voor gitaarpedalen doen hetzelfde. Maar de ES-5 gaat velen malen verder dan die basisfunctie, en voorziet krachtige routingflexibiliteit, real-time controleopties, MIDI en nog veel meer in één ruimtebesparende unit. Zo is het veel makkelijker, sneller én eenvoudiger om effecten te controleren die rechtstreeks je creatieve ideeën tot leven brengen.    

Rek Je Routeerbaarheid met de ES-5

Een van de sleutelfuncties van de ES-5 is zijn innovatieve routingflexibiliteit. Die voorziet de mogelijkheid om makkelijk de volgorde van een ketting pedaaleffecten te herschikken. Zo verkrijg je professionele mogelijkheden die toegang verlenen tot een brede waaier effectcombinaties: volledige creatieve vrijheid en unieke sounds gegarandeerd! Daarnaast voert de parallelle chain-functie van de ES-5 de mogelijke effectcombinaties nog verder op. De finale soundvariaties en -mogelijkheden worden op die manier gevoelig uitgebreid. Sterker nog: al die geprogrammeerde combinaties kunnen opgeslagen en bewaard worden, voor instant toegang tijdens een live performance.  

Het Is Hoogtijd Voor Verbinding!

De superieure functionaliteit van de ES-5 wordt verder ondersteund door de uitgebreide verbindingsmogelijkheden. Die geven deze geweldige switcher de kracht om uit te blinken. Naast de vijf ingebouwde effectloops, zijn er ook twee TRS controle output jacks en een TRS controle/expressie input jack aanwezig. MIDI-mogelijkheden zijn eveneens voorzien, voor een naadloze integratie met MIDI-gecontroleerde effectpedalen. De gecentraliseerde controls maken de ES-5 nog krachtiger, waardoor het toestel een compleet commandocentrum voor je klankcreativiteit wordt. En net zoals alle verbindingsopties op de ES-5, kunnen ook de controle-instellingen bewaard worden. 

Beschermt de Puurheid van Je Kostbare Klank

Naast routingmogelijkheden en connectiviteit besteedt de ES-5 ook extra veel aandacht aan de geluidskwaliteit. Hij werd ontworpen om nergens bij te dragen tot signaaldegradatie. De ES-5 houdt de toon puur en ruisvrij. Dat is het gevolg van de nauwkeurig ontworpen analoge circuits, die ontwikkeld werden met de knowhow, ervaring en designexpertise van het BOSS-ingenieursteam. Om de klank zo puur mogelijk te houden, is de ES-5 ook uitgerust met input- en outputbuffers, die onafhankelijk aan- en uitgeschakeld kunnen worden, naargelang je noden of opstelling. 

*De outputbuffer wordt gecombineerd met de interne mixer bij de parallelle chain-functie.

Professioneel Design Met Duurzaamheid Bij Optredens

Het ES-5 effectenschakelsysteem is veel meer dan louter een slim ontworpen tool voor de creatie van geweldige sounds. Het is evenzeer een knap stukje hardware dat er heel erg goed uitziet in je pedaalboard. Hij is voorzien van duurzame mechanische aansluitingen en knoppen, die vervat zitten in een robuust design. De ES-5 combineert geweldige technische innovaties met kleine handige extra's. Denk aan: een geheugen om 200 patches op te slaan, een groot display met uitgebreide benoemingsmogelijkheden en robuuste, responsieve voetschakelaars die volledig naar wens toe te wijzen zijn. Het zijn slechts enkele van de vele features die deze switcher perfect bruikbaar maken voor zowel enthousiaste gitaristen als doorgewinterde professionals.


- Modi
Memory-modus/Manual-modus

- Loops
5

- Patchgeheugens
200

- Nominaal Ingangsniveau
INPUT, RETURN 1--5: -10 dBu

- Maximaal ingangsniveau
INPUT, RETURN 1--5: +13 dBu

- Ingangsimpedantie
INPUT: 1 M ohm (Buffer: On)

- Nominaal uitgangsniveau
SEND 1--5, OUTPUT, TUNER: -10 dBu

- Maximaal uitgangsniveau
SEND 1--5, OUTPUT, TUNER: +13 dBu

- Uitgangsimpedantie
OUTPUT, TUNER: 1 k ohm (Mixer: On)

- Aanbevolen lastimpedantie
10 k ohm of meer

- Bediening
NUMBER 1--5-schakelaar, BANK-schakelaar, MUTE-schakelaar
EDIT-toets, WRITE-toets, "-"-toets, "+"-toets, DISPLAY/EXIT-toets, ENTER-toets, Cursor links-toets, Cursor rechts-toets

- Display
16 karakters, 2 lijnen (verlichte LCD)

- Indicators
NUMBER 1--5-indicator, BANK (MEMORY/MANUAL)-indicator, MUTE-indicator

- Connectoren
INPUT, SEND 1--5, RETURN 1--5, OUTPUT, TUNER: 1/4-inch jack
EXT CTL CTL 1/2, CTL 3/4, CTL IN EXP CTL 1/2: 1/4-inch TRS jack
MIDI-connectors (IN, OUT/THRU)
DC IN-aansluiting

- Stroomvoorziening
AC-adapter

- Stroomverbruik
125 mA

- Afmetingen
337 (B) x 97 (D) x 68 (H) mm
13-5/16 (B) x 3-7/8 (D) x 2-11/16 (H) inches

- Gewicht
1.3 kg
2 lbs 14 oz

- Accessoires
AC-adapter
Rubberen voetje x 4
Handleiding
Leaflet "USING THE UNIT SAFELY"

- Opties (apart verkocht)
Footswitch: FS-5U, FS-5L, FS-6, FS-7
Expressiepedaal: FV-500L, FV-500H, Roland EV-5

* 0 dBu = 0.775 Vrms

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Beoordeling:

    

Roland ES-5 EFFECTS SWITCHING SYSTEM

 • Merk: Roland
 • Model:es-5
 • Beschikbaarheid:Op voorraad
 • € 449,00

 • Excl. BTW:€ 371,07