De Complete Oplossing voor Zingende Gitaristen

Singer/songwriters die akoestische gitaar spelen, mogen zich binnen hun genre aan heel wat muzikale concurrentie verwachten. De VE-8 Acoustic Singer geeft je dat extra duwtje dat je nodig hebt om te kunnen schitteren. Het toestel ondersteunt je bij elk optreden met een professionele BOSS-sound. De VE-8 is eenvoudig in gebruik en levert een stem- en gitaarklank van studiokwaliteit, plus indrukwekkende realtime harmonieën en looping in één compact makkelijk transporteerbaar pakket. Met al die geweldige klankmogelijkheden en creatieve features binnen handbereik, speel je eender waar gegarandeerd het dak eraf.  

Perform live met stem- en akoestische gitaareffecten van studiokwaliteit, indrukwekkende realtime stemharmonieën, looping en nog veel meer.

 • Compacte, alles-in-één pre-amp en effectenoplossing voor vocalisten die ook akoestische gitaar spelen
 • Rijke, gesofisticeerde BOSS-klankverwerking via eenvoudige, intuïtieve bedieningsknoppen  
 • Vocal processing van studiokwaliteit: bevat vier ruimtelijke effecttypes plus Enhance, chromatische toonhoogtecorrectie voor live vocal tuning, en meer
 • Creëer natuurlijke stemharmonieën in real time, gebaseerd op gitaarinput of manuele toonaardinstellingen
 • Beschikt eveneens over een vocal doubling effect, plus ingrijpendere effecten zoals robotachtige elektronische stemmen, distortion en een radiostemeffect
 • Speciaal gitaarkanaal beschikt over Acoustic Resonance, reverb, chorus, tuner en verschillende effecten, plus phase invert en notch filter voor feedbackeliminatie
 • Loopfunctie met een opnametijd van 80 seconden en de mogelijkheid om onafhankelijk gitaar en vocals te loopen
 • Geheugenmodus voor het opslaan en opnieuw oproepen van 50 favoriete performance-instellingen
 • Flexibele verbindingsmogelijkheden voor integratie met een P.A.-installatie en podiummonitors, plus usb voor het maken van computergeluidsopnames
 • Werkt op zes AA batterijen of via de meegeleverde AC-adapter

Zing
De VE-8 maakt het mogelijk om snel en eenvoudig professionele stemsounds te bekomen. Plug simpelweg je microfoon in de XLR-ingang, schakel wat mooie ruimtelijkheid in, voeg helderheid toe en controleer de sound met de Enhance-functie; en nog veel meer. Je kunt zelfs hard-tuned elektronische stemsounds, distortion en radiostemeffecten oproepen om je akoestische performances een modern, rauw randje mee te geven.

Speel
Met het speciale gitaarkanaal van de VE-8 zal je akoestische gitaar minstens even geweldig klinken als je vocals. Acoustic Resonance herstelt op magische wijze je natuurlijke gitaarklank. Die feature maakt komaf met de steriele 'goedkope' klank, die typisch is voor undersaddle pick-ups bij ingeplugde akoestische gitaren. Reverb en chorus liggen eveneens binnen handbereik, evenals coole BOSS-effecten zoals Octave, Mod Delay en meer. Er is zelfs een ingebouwde tuner aanwezig: een onmisbare tool bij podiumperformances. En met de phase switch en notch filter reken je in een handomdraai af met alle feedbackproblemen, op het moment dat ze de kop opsteken.

Harmonize
Wanneer je tijdens een soloperformance natuurlijke stemharmonieën creëert, val je bij het publiek gegarandeerd op. Bovendien worden op die manier je songs naar nieuwe hoogtes gestuwd. Met de VE-8 is het nog nooit zo makkelijk geweest om live dergelijke harmonieën te genereren. De automatische harmony-functie detecteert de akkoorden en de toonaard die op de gitaar gespeeld worden, en produceert vervolgens de bijpassende harmonie terwijl je zingt. Hybrid en Fixed harmony-modi zijn eveneens beschikbaar, en geven je variaties die  bruikbaar zijn bij verschillende performance- en opnamesituaties. Er is ook een mooi vocal doubling-effect aanwezig: een nuttige feature die - wanneer nodig - je stem voller en meer aanwezig maakt.  

Loop
De speciaal ontworpen looper in de VE-8 klinkt geweldig, en is klaar om je performance extra te ondersteunen, op de momenten dat het nodig is. Gebruik simpelweg de voorziene voetschakelaar om een percussieritme op te bouwen, akkoordenprogressies tot stand te brengen of tegenstemmen te creëren: je verbeelding bepaalt de grens. Je kunt daarbij heel makkelijk via de knoppen op het frontpaneel of via een optionele voetschakelaar je gitaar, stem of allebei selecteren als loopbron.

Verbind
Aan de achterkant van de VE-8 bevindt zich een gitaaringang en XLR-microfooningang met aan/uitschakelbare fantoomvoeding. Alsook een Aux-input om een smartphone of ander apparaat aan te koppelen, voor het mixen van bijvoorbeeld achtergrond- of begeleidingsmuziek. Een stereopaar gebalanceerde XLR-uitgangen voorziet een directe feed naar de P.A.-installatie; terwijl de stereo 1/4-inch-uitgangen een afzonderlijk geluidssignaal kunnen uitsturen naar podiummonitors of een akoestische versterker. Zowel het vocal- als gitaarkanaal beschikt over een driebands EQ en een low-cut filter voor het afstemmen van het geluid op de podiumlocatie of speelruimte. Het is zelfs mogelijk om gitaar en stem naar afzonderlijke uitgangen te sturen, voor flexibele externe mixmogelijkheden. En via usb kan de VE-8 als opname-interface rechtstreeks verbonden worden met je favoriete DAW-software.

Controleer
Met de grijpklare bedieningsknoppen op het frontpaneel is het met de VE-8 heel eenvoudig om sounds en settings op te roepen of te veranderen, terwijl je aan het spelen bent. Wanneer je een set-up gevonden hebt die perfect past bij een specifiek nummer, kun je die makkelijk saven in een van de 50 beschikbare geheugenplaatsen, en die achteraf tijdens het performen terug oproepen. Met de drie ingebouwde voetschakelaars van de VE-8 controleer je verschillende live-functies. Eén of meerdere extra voetschakelaars kunnen optioneel verboden worden voor nog meer bedieningsmogelijkheden, indien gewenst.

BOSS VE-8: Acoustic Singer

-Nominaal Ingangsniveau
MIC IN: -40 dBu (MIC SENS = Center)
GUITAR IN: -10 dBu
AUX IN: -20 dBu

-Ingangsimpedantie
MIC IN: 4 k ohms
GUITAR IN: 20 M ohms
AUX IN: 18 k ohms

-Nominaal Uitgangsniveau
LINE OUT L/MONO, R: -10 dBu
XLR OUT L, R: -10 dBu (Vocal&Guitar, Guitar), -40 dBu (Vocal)

-Uitgangsimpedantie
LINE OUT L/MONO, R: 1 k ohm
XLR OUT L, R: 600 ohms
PHONES: 44 ohms

-Mode
Manual
Memory (Memory change/stomp)

-Aantal geheugenplaatsen
50

-Effecten
[Stem]
ENHANCE
PITCH CORRECT
HARMONY/FX: HIGH, HIGHER, HIGH&HIGHER, LOW, HIGH&LOW, DOUBLE, RADIO, DIST, ELECTRIC
REVERB
3 BAND EQ, LOW CUT

[Gitaar]
ACOUSTIC RESONANCE
CHORUS/FX: CHORUS, TREMOLO, PHASER, DELAY, MOD DELAY, OCTAVE, SLOW GEAR, RING MOD
REVERB
3 BAND EQ, LOW CUT
NOTCH FILTER, PHASE

-Phrase Loop
80 sec

-Display
LED, 7 segmenten, 2 karakters

-Connectors
MIC IN: XLR-type, gebalanceerd, fantoomvoeding (DC 48 V, 10 mA Max)
GUITAR IN: 1/4-inch jack
AUX IN: Stereo mini-jack
XLR OUT L, R: XLR-type
LINE OUT L/MONO, R: 1/4-inch jack
PHONES: Stereo mini-jack
MEMORY INC/DEC: 1/4-inch TRS jack
USB COMPUTER-poort: USB type B
DC IN

-Stroomvoorziening
Netstroomadapter
Alkalinebatterij (AA, LR6) x 6

-Stroomverbruik
360 mA

-Verwachte levensduur van batterijen bij continu gebruik
Alkalinebatterij: Ongeveer 4,5 uur (zonder fantoomvoeding), Ongeveer 2,5 uur (met fantoomvoeding)
*Deze waarden kunnen variëren naargelang de werkelijke gebruiksomstandigheden.

-Afmetingen
217 (B) x 161 (D) x 65 (H) mm
8-9/16 (B) x 6-3/8 (D) x 2-9/16 (H) inches

-Gewicht (including batteries)
1.3 kg
2 lbs 14 oz

-Accessoires
Handleiding
Leaflet "USING THE UNIT SAFELY"
Netstroomadapter

-Opties (apart verkocht)
Footswitch: FS-5U
Dual Footswitch: FS-6, FS-7

* 0 dBu = 0.775 Vrms

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Beoordeling:

    

Roland VE-8: ACOUSTIC SINGER

 • Merk: Roland
 • Model:VE-8
 • Beschikbaarheid:Op voorraad
 • € 349,00

 • Excl. BTW:€ 288,43