PODIUMKLARE BLUES CUBE “TUBE LOGIC” KLANK IN EEN DRAAGBARE COMBOVERSTERKER

Met de 30 watt Blues Cube Hot kunnen gitaristen genieten van de befaamde Tube Logic-klank van Roland die ondergebracht zit in de meest compacte Blues Cube comboversterker tot nog toe. Hij staat klaar om van thuis naar studio's en podia gedragen te worden. Hij beschikt over compactere afmetingen en een kleiner gewicht, maar hij is nog steeds uitgerust met een 12-inch custom luidspreker die de krachtige en rijke lampenklank van de Blues Cube doet weerklinken. Het Tube Logic-ontwerp van Roland gaat veel verder dan modeling. De filosofie start met het nauwkeurig reproduceren van het complete binnenwerk van de gerespecteerde lampenversterkers uit het tweed-tijdperk: van de gitaaringang tot en met de luidsprekeroutput. De speelklare Blues Cube is getest voor het veeleisende tourleven en werd verfijnd door feedback van topspelers. Deze opmerkelijke versterker zorgt voor een geweldige, magische klank en een bevredigend speelgevoel. Dit is veel meer dan louter een geweldige gitaar-amp: de Blues Cube Hot is een zeer expressief muziekinstrument. 

 

 • Performanceklare 30 watt compacte comboversterker met authentieke tubeklank en touch response
 • Het uitgebreide Tube Logic-ontwerp van Roland levert het interactieve klankgedrag van beroemde verfijnde vintage lampenversterkers, inclusief voorversterker en output saturatie-karakteristieken, compressie van de stroomvoorziening en nog veel meer
 • Master volume, driebands EQ en ingebouwde reverb, plus voetschakelbare Boost voor natuurlijke crunch en Tone voor een heldere klankdefiniëring
 • Vierweg Power Control (0.5 W, 5 W, 15 W, Max) maakt opgedreven klanken mogelijk op eender welk geluidsvolume
 • Klassiek open-back design met custom 12-inch speaker en een populieren behuizing voor een zichtbare aanwezigheid op het podium
 • Stijlvolle, moderne look met een vintage vibe
 • Efficiënt, licht design maakt het transport makkelijk, zonder klankopofferingen
 • usb-uitgang voor hoogwaardige directe opnames op een computer
 • Beschikbaar in twee kleurvariaties: Vintage Blond en Black

Muzikale, Hoogresponsieve Versterkerklanken met Tube Logic

Warm, veerkrachtig, responsief, dynamisch, elastisch... het zijn allemaal termen die gitaristen gebruiken om de bevredigende ervaring te omschrijven die samengaat met het spelen op hun favoriete lampenversterkers. Dankzij Tube Logic van Roland kunnen al die begrippen nu ook toegepast worden op de Blues Cube Hot. Tube Logic is vandaag ingrijpend geëvolueerd sinds de originele sound van de eerste generatie Blues Cube-versterkers uit de jaren negentig. De huidige Tube Logic levert op minutieuze wijze het complexe, onwaarschijnlijk interactieve gedrag van klassieke lampenontwerpen. Tube Logic beschikt over de 'it' factor, die een gitaarversterker van een eenvoudige geluidsinstallatie in een levend, ademend muziekinstrument verandert. Een geweldige feel, distortion-controle met touch en volume, bloom, sparkle, 'sag' door de stroomvooziening en nog veel meer: alles wat spelers op prijs stellen bij een fijn afgestelde vintage lampenversterker is ook in overvloed aanwezig bij de Blues Cube Hot.

Performanceklare Versterker voor Pro Spelers

De Blues Cube is meteen klaar om live gebruikt te worden. Hij is uitgerust met 30 watt power, plus een custom 12-inch speaker die specifiek ontworpen werd voor maximale klankresponse met Tube Logic. De open-back behuizing beschikt over een populieren multiplexconstructie die een akoestisch levendige klank voorziet bij solo- of groepperformances. 

Van Clean naar Crunch met One Knob Control

De Blues Cube Hot controleert de klank met slechts één knop: van clean naar crunch. Hij start met een cleane, natuurlijke en volle bijtende lampenklank. Naarmate het volume opgedreven wordt, zorgt de crunch sound voor een extra dosis rauwheid: van mild tot agressief. Daarnaast geven de Boost- en Tone-knoppen het klankkarakter verder vorm. De Boost-knop produceert een dikke, natuurlijke crunchy lampenklank, terwijl de Tone-knop een sprankelende reeks hoge tonen toevoegt. En net zoals bij een vintage tube-amp, houdt de Blues Cube van effectpedalen, zodat je jouw persoonlijke geluid verder vorm kunt geven door de voorzijde van de versterker met je favoriete pedalen te voeden.   

Brede, Open Sound op Eender welk Volume

Elke gitarist met een lampenversterker weet dat je het volume flink dient op te drijven om de lampen de meest optimale klank te doen produceren. Het nadeel daarvan is dat de sound zo luid wordt dat je er uitsluitend op een gigantisch groot podium mee kunt spelen: ook al blijven gitaristen het elders vaak fanatiek proberen! Met Tube Logic levert de Blues Cube op authentieke wijze de complexe distortion-karakteristieken van uitgangslampen en hun interactie met de output transformator: met de sound die rijker en de feel die dynamischer en responsiever wordt naarmate het overkoepelende geluidsvolume opgedreven wordt. Maar, met de variabele Power Control van de Blues Cube, ben je in staat om van die muzikale opgedreven klank te genieten terwijl je het geluidsvolume afstemt op eender welke speelsituatie: van opnames in de studio tot repetities, optredens in een nachtclub en nog veel meer.  

Onderhoudsvrij en Mild voor je Rug

Met zijn moderne aanpak maakt de Blues Cube Hot komaf met de grote nadelen die terug te vinden zijn bij alle lampenversterkers die krachtig genoeg zijn om er mee op een podium te spelen: die zijn immers extreem zwaar, gevoelig voor schade als gevolg van vibraties, hun lampen moeten frequent vervangen worden én hun onderhoud is behoorlijk prijzig om ze in topvorm te houden. De Blues Cube Hot daarentegen, is zo goed als onderhoudsvrij en werd nauwkeurig ontworpen om zijn draaggewicht te verminderen, zonder daarbij de klank te beïnvloeden. Met de Blues Cube Hot ben je in staat om bij elk optreden te genieten van een geweldige lampenklank, maar met een veel makkelijker transport en geen (defecte) lampen om je zorgen over te maken.

Effecten, Voetcontrole en Directe Opname via USB

De Blues Cube Hot beschikt over ingebouwde reverb en een achterpaneel dat voorzien is van een footswitch jack voor het op afstand switchen van Boost- en Tone-functies. En met de usb-jack is het heel makkelijk om de rijke klanken van de Blues Cube Hot rechtstreeks in je favoriete opnameapplicatie op je computer op te nemen.

- Uitgangsvermogen
30 W

- Nominaal Ingangsniveau
INPUT: -10 dBu (1 M ohm)

- Luidspreker
30 cm (12 inches) x 1

- Bediening
POWER-schakelaar
BOOST-toets
TONE-toets
VOLUME-knop
BASS-knop
MIDDLE-knop
TREBLE-knop
REVERB-knop
MASTER-knop
POWER CONTROL-schakelaar
0.5 W, 5 W, 15 W, MAX

- Indicators
BOOST
TONE
POWER

- Connectors
INPUT: 1/4-inch jack
LINE OUT: 1/4-inch jack
PHONES: Stereo 1/4-inch jack
FOOT SW (TIP: BOOST, RING: TONE): 1/4-inch TRS jack
REC OUT-poort: USB type B
AC IN-aansluiting

- Opgenomen vermogen
33 W

- Afmetingen (exclusief uitstekende onderdelen)
433 (B) x 239 (D) x 413 (H) mm
17-1/16 (B) x 9-7/16 (D) x 16-5/16 (H)

- Gewicht
12.6 kg
27 lbs 13 oz

- Accessoires
Handleiding
Stroomkabel

- Opties (apart verkocht)
Footswitch (BOSS FS-5L, BOSS FS-6, BOSS FS-7)
 

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Beoordeling:

    

Roland BLUES CUBE HOT-BK

 • Merk: Roland
 • Model:Blues Cube Hot BK
 • Beschikbaarheid:Op voorraad
 • € 548,00

 • Excl. BTW:€ 452,89